Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan ajankohtainen norjalaissarja – ”toivottavasti katsojat kokevat sarjan hahmoja kohtaan empatiaa”

Norjalainen Viaplay-alkuperäissarjan Delete Me:n kaikki jaksot julkaistaan Elisa Viihde Viaplayssä sunnuntaina 7.3.2021.

Draamasarjan teemoja ovat norjalaisten abien bilekausi (Russetid) ja sosiaalinen media. Kaksi parasta ystävystä Marion ja Marit ovat juuri valmistumassa lukiosta. Mutta harmittoman mustasukkaisuuden eleen ja pilan mennessä pieleen, heidän elämänsä muuttuvat täysin.

Sarjan on luonut Marie Kristiansen, jonka aiempiin ohjauksiin kuuluu muun muassa Suomessa esitetty norjalainen hittisarja Nuoret ja lupaavat (Unge, lovende). Kriastiansen haastatteli norjalaisabeja sarjan taustatyönä.

”Minulle on erittäin tärkeää, että katsojat kokevat sarjan hahmoja kohtaan empatiaa, vaikka he olisivat eri mieltä sarjan hahmojen tekemistä valinnoista. Kasvaminen nykypäivänä on jotain aivan muuta kuin 20 vuotta sitten. Sosiaaliset säännöt ovat erilaiset kuin ennen, ja internet ja sosiaalinen media ovat luoneet uusia vaaroja”, Kristiansen sanoo. 

Hän sanoa Ilahtuvansa suuresti, jos sarja auttaa luomaan keskustelua yhteiskunnan vaikutuksista nuoriin sen sijaan, että nuoria syyllistetään automaattisesti heidän tekemistään valinnoista, kertoo sarjan luoja. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone