Elina Arlin: New name

Elina Arlin

Monet muistavat Elina Arlinin vuoden 2013 Uuden Musiikin Kilpailusta. Tuolloin nimellä Elina Orkoneva esiintynyt artisti on monipuolinen lahjakkuus mikä näkyy ja kuuluu naisen debyyttialbumilla New name. Uuden Musiikin Kilpailussa kuultu He’s not my man on myös mukana debyytillä edustaen sen tarttuvaa sekä tanssittavaa puolta. Kaikin puolin Arlinin ensimmäinen albumi on vahva näyttö osaamisesta. Levyn musiikki ja lyriikat ovat Elinan omaa käsialaa. Albumilla vuorottelevat 60-luvun popin leikkisyys, Motown sekä helposti lähestyttävä jazz vahvoine puhaltimineen.

Television laulukilpailuja passiivisesti seuraavalle Elina Arlin osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Lauluäänessä löytyy tarpeeksi persoonallisuutta ja debyyyttialbumi on kaikin puolin valmis kokonaisuus. Levyn avaavassa Poserissa on samaa vauhtia ja tarttuvuutta kuin esimerkiksi Lulun Shoutissa. Alun tanssittava tempo laskee pikkuhiljaa seuraavien kappaleiden myötä mutta laatu ei. Lonely babyn puhaltimet ovat hienoa kuultavaa. Jealousy pistää jälleen vauhtia punttiin. New name on varsin onnistuneesti rytmitetty albumi. Se on myös tehty solistin vahvuuksiin nojaten. Omat idolit ja suosikit kuuluvat niin ulosannissa kuin sävellyksissä. Lahjakkuus sekä varman päälle pelaaminen kulkevat sopuisasti käsi kädessä.

Useat projektit, keikkailu eri yhtyeiden kanssa sekä opiskelu pitävät Elinan kiireisenä. Tuleva Sibelius Akatemian maisteri työskentelee kaiken muun ohella myös laulun opettajana Turun konservatoriossa. Artistin omien sanojen mukaan kappaleiden aihioita pyörii päässä koko ajan. Hiljattain ilmestynyt New name on vain alku kaikelle sille mitä tulevaisuus tuo mahdollisesti tullessaan. Pitkän uran, elannon muusikkona, kappaleita toisille artisteille jne. Lahjoja on mutta kuinka lopulta käy on pienestä kiinni. Mielenkiinnolla seuraamme kuinka tämä uusi nimi tulee musiikkimarkkinoilla menestymään. Debyytti on ainakin vakuuttava.

Petri Kipinä

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone