Downshiftaajien uusi kausi julkaistu – lue hauskat faktat sarjasta

Draamakomediasarja Downshiftaajien kolmas kausi julkaistiin 25.6. Elisa Viihde Aitiossa.

Uudella kaudella Kuuselan pariskunta Tommi ja Satu (Jussi Vatanen ja Iina Kuustonen) muuttaa maaseudulle Tommin syntymäkotiin.

Tässä muutama fakta kolmoskaudelta.

Sarjan kolmatta kuvattiin useammassakin kotilokaatiossa. Eräässä kuvauspaikassa Marja-Liisaa näyttelevä Anna-Leena Härkönen huomasi kirjahyllyssä oman kirjansa ja lisäsi siihen omistuskirjoituksen.

Sarjan käsikirjoitukseen sisällytettiin kissa. Talossa, jonne Kuuselat sarjassa muuttavat, asuu oikeasti maatiaskissa. Samaa kissaa aiottiin käyttää kuvauksissa, mutta se ei halunnutkaan esiintyä sarjassa ja poistui kuvauspäivän aamuna paikalta. Sijaisnäyttelijä-kissa saatiin onneksi nopealla aikataululla tuuraamaan.

Kissan mukana olo osoittautuikin tärkeäksi asiaksi. Kun sarjaa näytettiin koeyleisölle, he toivoivat näkevänsä enemmän kissaa.

Sarjassa esiintyy myös pieni hiiri, jota eläinkouluttaja opetti juoksemaan talossa.

Sarjaa kuvattiin Helsingissä, Espoossa ja Sipoossa. Tavoitteena oli, että kuvauksia tehdään mahdollisimman vähän studiossa.

Onnenkantamoinen koettiin, kun soutelukohtausta kuvatessa järvi oli peilityyni. Haastetta toi sen sijaan lentokoneet, joiden ääni kaikui hiljaisella järvellä hyvin.

Sipoon Hindsbyssä sijaitseva, 1980-luvun lopulla rakennettu omakotitalo esiintyy sarjassa Tommin (Jussi Vatanen) lapsuudenkotina kuviitteellisessa Hankalammen kunnassa Keski-Suomessa.

Talon omistaja Annette Broman antoi kotitalonsa Downshiftaajien kolmannen kauden pääkuvauspaikaksi erityisen mieluusti, sillä hän on itse sarjan suuri fani.

Sarjan joulukohtaus kuvattiin lokakuussa 2019 samaisessa talossa. Jouluateriakohtausta varten tilattiin aito kinkku ja muuta jouluruokaa pitopalvelusta.

Downshiftaajien 3. kauden neljän ensimmäistä jaksoa on katsottavissa Elisa Viihde Aitiossa. Jaksot 5-9 julkaistaan torstaina 2.7.

Sipoossa sijaitseva talo toimi Downshiftaajien pääkuvauspaikkana.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone