Dekkarien suosiolle ei näy loppua – ensi viikolla vietetään teemaviikkoa

logo_dekkariviikko_2019

Tänä vuonna valtakunnallista Dekkariviikkoa vietetään 10.-16.6.2019.

Kuudetta kertaa järjestettävän Dekkariviikon aikana kirjakaupat tuovat myymälöissään esille tämän suositun kirjallisuudenlajin uutuuksia sekä jo pokkareiksi ehtineitä suosikkeja.

Dekkarit kuluvat edelleen suomalaisten lukijoiden käsissä, eikä suosio näy hiipuvan. Dekkareita ostetaan läpi vuoden, mutta erityisen suosittuja ne ovat kesällä.

”Dekkarit kuuluvat kesään. Omaan käyttöön rantapyyhkeellä, riippukeinukaveriksi, lahjaksi, mökkiviemiseksi. Kesällä rentoudutaan kirjan kanssa ja luetaan ne uutuuskirjat, jotka vuoden aikana ovat ajanpuutteen vuoksi jääneet lukematta”, toteaa Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

Vuoden 2018 käännetyn kaunokirjallisuuden top 10 -listalla oli seitsemän dekkaria. Rikoskirjallisuuden lajin edustajat näkyvät toistuvasti myös Mitä Suomi lukee -listalla.

”Rikoskirjallisuus kiinnostaa sekä naisia että miehiä. Dekkareiden ostajia ei voi määritellä sukupuolen tai sukupolven mukaan, dekkareita ilmestyy mukavasti myös lapsille ja nuorille. Rikoskirjallisuuden kirjosta jokaiselle löytyy varmasti mielekästä luettavaa. Laajan valikoiman kirjakaupoissa ammattitaitoiset libristit auttavat mielellään löytämään sopivaa luettavaa”, Karlsson jatkaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone