Crimson Sun: Towards The Light

crismon

Kotimaisen melodisen metallin taitaja Crimson Sun onnistuu debyyttilevyllään iskemään tiskiin paketin, joka toimii pääsylippuna usean genresuunnan varteenotettavaksi tulevaisuuden nimeksi. Crimson Sunin naisvokaalit ja pop-henkisyyttää hyödyntävät kertosäkeet tuovat mieleen Amaranthen. Riffeissä on painoarvoa ja muutamat äkkiväärät käännökset johtavat progemetallin suuntaan. Bändin olisi helppo nostattaa pauhua sinfonisen metallin suuntaan. Toisaalta Crimson Sunilla on Stratovariuksen mieleen tuovaa melodista vauhdikkuutta. Paikoin meno on kuin Katatonia soittamassa Amaranthe-covereita!

Syntikoita käydetään maukkaasti. Ei liian hallitsevassa asemassa mutta syntikat tuovat viisuihin luonnetta – kuin Machinae Supremacyn SID-metallin kohdalla Crimson Sun kehittelee todella tarttuvia kertosäkeitä. Onneksi riffeissä on painoarvoa ja peitelty mielenkiinto progeiluun poreilee taustalla. Bändin taannoinen EP osoitti progehenkisempää lähestymiskulmaa mutta kokopitkällä albumilla Crimson Sun onnistuu yhdistämään mainiosti tarttuvuuden, melodisuuden ja raskaan riffin. Paikoin Amaranthe-vaikutteet ovat jopa ilmiselviä – toisaalta onhan levyn masteroinnin tehnyt Amaranthen kanssa työskennellyt Jacob Hansen. Bändin ehdoton vahvuus löytyy vokaaleista, Sini Seppälän ääni on kaunis mutta myös riittävän vahva.

Harvalla bändillä on heittää albumillisen verran sinkuksi kelpaavia viisuja. Crimson Sun onnistuu luomaan harvinaisen tasavahvaa materiaalia alusta loppuun. Leyvn päättävä lähes seitsemän minuuttia kestävä Memories burning eroaa hienoisesti albumin yleisestä linjasta mutta Crimson Sunin kohdalla poikkeus vahvistaa säännön – viisu on aivan mainio tunteellinen paisuttelu riittävän tulisilla progemausteilla. Kokonaisuutena Towards The Light on suorastaan hengästyttävä tekele. Koko paketti on niin vahvasti hallussa. Sanaa ’täydellinen’ pitää käyttää harkitusti mutta Crimson Sun on omalla sarallaan lähellä kyseistä laatusanaa – varsinkin kun puhutaan bändin kaupallisesta potentiaalista. Vaikutteet kaikuvat läpi, paikoin liian vahvasti laskien yleistä arvosanaa mutta bändissä on sekä musiikillista että kaupallista väkevyyttä ja nousukulmaa. Tulevaisuus on avoinna kuin tammikuinen tähtitaivas.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone