Christian Rönnbacka innoissaan Antti Hautalehto -elokuvasta: "Ollut mielessä jo ensiluvusta lähtien"

christian ronnbacka 14

Christian Rönnbacka on julkaissut neljännen Antti Hautalehto –dekkarinsa Kylmä syli (lue kirja-arvio). Kirjan tarinan lähtökohdat ankkuroituvat Porvoossa pikkujouluaikaan tapahtuneeseen katoamiseen ja murhaan, jota poliisi tutkii aluksi normaalina katoamisena.

Rönnbackan mukaan kirjaa oli siinä mielessä ankea kirjoittaa, että hän on kaikkea muuta kuin talvi-ihminen ja synkkyyttä lisäsi myös rankka teema.

Idea tarinaan syntyi vuosi sitten, kun edellinen dekkari Rakennus 31 ilmestyi.

–   Minulla ei ollut tarjota ajatuksesta seuraavaan kirjaan kustantajalle edes sivullista ranskalaisia viivoja, kun teimme sopimuksen Kylmästä sylistä. Mutta idea oli mielessäni selkeänä ja pystyin kiteyttämään sen vartin puheluun jolla vakuutuin kustantajan. Kirjoittaminen oli helppoa kun taustatyö oli viitoittanut aiheen selkeästi ja lähdin seuraamaan sitä tietä, Rönnbacka sanoo.

christian ronnbacka 2

 

Elisa Studiolla 24.9. pidetyssä Kylmä syli –kirjan julkistamistilaisuudessa selvisi, että Solar Films aikoo filmana Hautalehto-kirjojen pohjalta elokuvan.

Ensi-illan ajankohta ja näyttelijät julkistetaan myöhemmin. Rönnbacka toimii elokuvan käsikirjoittajana.

Hautalehto-elokuva on ollut dekkaristin tähtäimessä jo esikoiskirjan ensimmäisestä luvusta asti.

–   Uskoisin, että elokuva on jokaisen dekkaristin unelma, koska valkokankaalla tarina jakautuu vielä isommalle porukalle. Tavallaan näen jo kirjoittaessani tapahtumat elokuvana. Nyt on mielenkiintoista purkaa se toisinpäin.

–   Lopputulos tule oleman hyvin erilainen kuin kirjoissa, mutta toivottavasti kirjojen fiilis välittyy valkokankaalle. Kaikkea ei voi sisällyttää 90 minuuttiin, joten monta hienoa kohtaa on jätettävä pois.”

Rönnbacka odottaa näkevänsä, kuinka dekkaritarinoiden ympärillä olevat henkilöt muuttuvat visuaalisiksi otuksiksi.

–   Tällaiselle perusuteliaalle ihmiselle on mielenkiintoista sukeltaa elokuvamaailmaan, nähdä miten se toimii ja mitkä ovat sen lainalaisuudet.

Vuonna 2012 ensimmäisen Hautalehto-dekkarinsa Operaatio troijalainen julkaissut Rönnbacka on noussut teos teokselta suomalaisen rikoskirjallisuuden kärkirytinöihin. Elokuva osoittaa, että hän on ollut oikeilla jäljillä.

–   Olen uskonut siihen mitä teen enkä ole kääntänyt  suuntaa.  Alkuperäinen tyylini on hioutunut ja siitä on tullut minun oma juttu. Lukija pystyy sanomaan jo kolmen sivun jälkeen, että tuo on Rönnbackan tekemää tekstiä. Näin sen pitää olla.

Kylmä syli arvostelussa

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone