Blu-ray – Life of Crime

MV5BMjE0NzQ1OTEwOV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTY0MzUxMjE@._V1_SX214_AL_

Life of Crime. O: Daniel Schechter. PO: John Hawkes, Yasiin Bey, Jennifer Aniston. 98 min. K-15. 2014.

maxresdefault

Life of Crime kertoo pahasti mönkään menevästä kidnappausjuonesta. Se perustuu romaaniin The Switch, jonka kirjoittaneen Elmore Leonardin tuotanto on toiminut pohjana lukuisille elokuville, joista parhaita ovat Get Shorty, Humbre, Mieletön juttu ja Jackie Brown.

Leonardin vahva dialogi ja värikkäät hahmot luovat jälleen tukevan perustan humoristiselle rikoselokuvalle, jonka taustalla on jatkuva virne synkästä aiheesta huolimatta. Tapahtumat kulkevat ennakoimattomasti ja yllätyksellisesti lopputeksteihin asti.

Roolitus ja näyttelijäsuoritukset ovat onnistuneita, ja etenkin Mark Boone juniorin naisia, mustia ja juutalaisia vihaava, natsirekvisiittaa keräilevä sekopää huvittaa. Kiinnostava yksityiskohta on, että Beyn ja Hawkesin esittämät roistot perustuvat samoihin hahmoihin, joita Samuel L. Jackson ja Robert de Niro näyttelivät Jackie Brownissa.

Pienimuotoinen, pääosin sisäkuvista koostuva ja 1970-lukua väkevästi henkivä Life of Crime on kuin turvotuksesta parantunut ja 35 kiloa laihduttanut American Hustle.

J. K. SILVENNOINEN

Katso Life of Crime Elisa Viihteessä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone