Blu-ray – Enough Said

Enough Said. Ohjaus: Nicole Holofcener. Näyttelijät: Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini. 93min. K-12. 2014.

3018999-poster-p-enough-said-director-nicole-holofcener-on-creating-uncomfortably-realistic

Hiljan eronnut hieroja Eva (Julia Louis-Dreyfus) tutustuu Marianneen (Katherine Keener) ja avioliiton kahleista juuri irrottautuneeseen Albertiin (James Gandolfini). Mariannesta tulee hänen asiakkaansa ja uskottu ystävänsä, Albertista seurustelukumppani. Vähitellen Evalle valkenee, että Mariannen jatkuvasti haukkuma ex-aviomies on hänen nykyinen siippansa.

Elokuvan idea on yksinkertainen mutta kohtuullisen toimiva: liiallinen tieto ihastuksesta tappaa romantiikan ja muuttaa kauniit hetket arkisiksi Evan kiinnittäessä huomionsa Albertista kuulemiinsa huonoihin puoliin.

Molemmat pääosanesittäjät ovat tulleet tunnetuiksi elokuvien sijaan tv-sarjoista. James Gandolfinin viimeiseksi jäänyt rooli on selkeä irtiotto hänen Tony Sopranon varjostamasta karskin miehen imagostaan, jonka mukaisia rooleja hän on pääosin tehnyt, kuten Killing Them Softlyn gangestrina tai Zero Dark Thirtyn CIA-pomona. Lempeänä ja hieman reppanana AlbertinaGandolfini osoittaa, että hänestä olisi ollut muunkilaisiin osiin.

Julia Louis-Dreyfus on keskinkertainen näyttelijä ja yliarvostettu komedienne. Hänen ilmaisussaan on samanlaista pingottuneisuutta ja irvistelyä muistuttavia maneereita, jotka tulivat tutuiksi jo Seinfeldista.

Enough Said on aikuisempaan makuun tehty romanttinen komedia, mutta sen röyhtäilyistä ja hassuista ilmeistä koostuva keskenkasvuinen lisämateriaali saa kaipaamaan VHS-aikaa.

J. K. SILVENNOINEN

Enough Said Elisa Viihteessä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone