Bleed for this ★★★☆☆

Bleed.For_.This_.2016.foto1_

Ohjaaja: Ben Younger. Pääosissa: Miles Teller, Aaron Eckhart, Katey Sagal, Ciarán Hinds, Ted Levine, Christine Evangelista. 116 min. K12.

Ben Youngerin ohjaama ja käsikirjoittama Bleed for This floppasi rumasti Suomen elokuvateattereissa, mutta ansaitsee uuden mahdollisuuden kotiteattereissa. Tositarina Vinny ”Paz” Pazienzan huikeasta comebackista sopii urheiluelokuvan materiaaliksi hyvin, sillä se on suurelle yleisölle melko tuntematon.

Elokuva alkaa hauskalla kohtauksella, jossa Vinny Paz (Miles Teller) yrittää tiputtaa painonsa mestaruusotteluun sopivaksi punnituksen jo alettua. Raju painonpudotus imee nyrkkeilijältä voimat ja tappio tulevalle legendalle Floyd Mayweatherille managerin ja valmentajan uskon suojattiinsa. Apuun tulee Mike Tysonin entinen valmentaja Kevin Rooney (Aaron Eckhart), jonka johdolla Paz nousee kaksi pykälää ylempään painoluokkaan ja maailmanmestariksi.

Tie huipulla tyssää kuitenkin auto-onnettomuuteen. Niskan murtumisen seurauksena Pazin päähän kirjaimellisesti ruuvataan tukikehikko, joka estää niskaa liikkumasta. Lääkärit eivät uskalla luvata edes, että mies pystyisi enää kävelemään – nyrkkeilemisestä puhumattakaan. Vaikka Pazzin niska on murtunut, ei hänen mielensä ja optimisminsa murru. Suutelu ja syöminen eivät tahdo sujua, mutta hän alkaa treenata salaa Rooneyn kanssa vanhempiensa kellarissa.

Bleed for Thisin jopa nyrkkeilyelokuvalle poikkeuksellisen miehistä maailmaa pitää koossa kolme hienoa näyttelijää ja heidän hahmojensa väliset suhteet. Miles Teller sopii oivasti päärooliin, mutta komeimman suorituksen tekee lähes tunnistamattomaksi rumennettu Aaron Eckhart alkoholisoituneena, kaljuna ja pömppömahaisena valmentjana. Kolmikon täydentää pacinomaisesti kähisevä Ciarán Hinds Vinnyn hieman koomisena mutta tunteellisena isänä.

Hauska yksityiskohta on, että elokuvan huipennuksessa Paz kohtaa Roberto Duránin, joka myös sai viime vuonna oman elokuvansa Hands of Stone.

J. K. SILVENNOINEN

Elokuva katsottavissa Elisa Viihteen Vuokraamossa

Katso traileri:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone