Björn Wahlroosin muistelmat julki syksyllä: ”Minulle on suotu enemmän kuin yksi elämä”

Otava julkaisee lokakuussa 2021 talousvaikuttaja Björn Wahlroosin muistelmateoksen Barrikadeilta pankkimaailmaan – Eräänlaiset päiväkirjat 1952–1992.

Kirjassa Wahlroos kuvaa elämäänsä ja uraansa syntymästään vuonna 1952 aina vuoteen 1992, jolloin hän jätti taakseen varatoimitusjohtajuuden Suomen Yhdyspankissa ja perusti investointipankkitoimintaan erikoistuneen Mandatumin.

Muistelmateoksen ensimmäinen osa päättyy vuoteen 1992, jolloin nelikymppinen Wahlroos oli jo käynyt läpi monta elämänvaihetta: radikaalin nuoruuden sekä häikäisevän yliopisto- ja pankkiuran. Oli jälleen aika irtautua vanhasta ja ottaa uusi askel, vaikka Suomi kärvisteli lamassa ja tulevaisuuden näkymät olivat sumuisia.

Muistelmia kirjoittaessaan hän on tukeutunut yli kolmekymmentä vuotta pitämiinsä päiväkirjoihin, joista hän on koonnut kirjaan temaattisia kokonaisuuksia.

”Minulle on suotu enemmän kuin yksi elämä. Olen saanut tehdä akateemisen, yrittäjän ja liikkeenjohtajan uran. Minuun vahvan jäljen jättäneessä angloamerikkalaisessa ympäristössä muistelmien kirjoittaminen on lähes itsestäänselvyys, ainakin jos on saanut elää hieman keskimääräistä tapahtumarikkaamman elämän. Kirjoittaminen mielletään tavaksi jakaa pieni osa tästä etuoikeudesta eteenpäin. Tämä on minun pyrkimykseni”, Björn Wahlroos kertoo tavoitteistaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone