Arvostelussa Stan & Ollie: ”Kunnianosoitus mykän komedian maineikkaammalle parivaljakolle.”

Ennen esiripun laskeutumista

Ohjaus: Jon S. Baird. Pääosissa: Steve Coogan, John C. Reilly. 97 min. S

Stan Laurel ja Oliver Hardy, suomalaisittain Ohukainen ja Paksukainen, muodostivat 1920-luvulta lähtien yhden amerikkalaisen elokuvan tunnetuimmista parivaljakoista, jonka menestystä edes siirtyminen äänielokuvaan ei pysäyttänyt.

Jon S. Bairdin ohjaama Stan & Ollie on kunnianosoitus komediaelokuvan maineikkaammalle parivaljakolle, vaikka se sijoittuukiin aikaan, jolloin sen kulta-ajat ovat jo kaukana takana. Stan & Ollie kuvaa duon viimeiseksi jäänyttä, vuoden 1953 kiertuetta Isoon-Britanniaan, jossa se esiintyy pienten teattereiden näyttämöillä puolityhjille katsomoille ja asuu tunkkaisissa hotelleissa haaveillen vielä yhdestä yhteisestä elokuvasta.

Stan & Ollie on kaunis kuvaus pitkäaikaisesta ammatillisesta ystävyydestä, jossa on piirteitä vanhan avioparin välisestä dynamiikasta. Tunnelma on surumielinen, ja rivien väleissä on luopumisen ja hyvästijätön henki silloinkin, kun dialogi käsittelee tulevia projekteja.

Steve Cooganin ja John C. Reillyn hienoja roolisuorituksia täydentävät Nina Arianda ja Shirley Henderson, jotka muodostavat miesten vaimoina toisen eripuraisen kaksikon.

J. K. Silvennoinen

Vuokraa elokuva Elisa Viihde Vuokraamosta

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Kävin kattomassa tän ensi illassa ja täytyy sanoa että oli kyllä loistava. Toki olen ohukaisen ja paksukaisen iso fani pienestä asti! Loistavat roolisuoritukset ja haluaisin että saavat oscar ehdokkuuden!

Kommentit suljettu.