Arvostelussa rikoskomedia Gringo

Ohjaus: Nash Edgerton. Pääosissa: David Oyelowo, Charlize Theron, Joel Edgerton. 111 min. K16.

Verkkokaupan jättiläinen Amazon laajensi toimintaansa joitakin vuosia sitten alkamalla tuottaa myös elokuvia ja tv-sarjoja. Amazon Studiosin tuotanto on yllättänyt positiivisesti muun muassa Patersonin, The Salesmanin ja Manchester by the Sean kaltaisilla laatuelokuvilla. Nash Edgertonin esikoisohjaus Gringo on kuitenkin toista maata.

Chicagolainen lääkeyritys on kehittänyt kannabispillerin, jota se on välittänyt katukauppaan meksikolaisen huumekartellin avulla. Seuraava askel olisi avata vielä suurempi rahahana tekemällä tuotteesta laillinen. Ajatus ei kuitenkaan miellytä meksikolaista huumeparonia.

Gringo ei kaadu pääosanesittäjiinsä, joskaan eivät he myöskään ole syy sitä katsoa. Charlie Theron ja Joel ”ohjaajan veli” Edgerton ovat käsikirjoituksen tarjoamissa rajoissa uskottavia johtajina, joiden työpäivät koostuvat juonittelusta ja housuttomasta hikijumpasta kirjoituspöytää vasten. David Oyelowo ei hänkään huono ole, joskin ymmärrän, miksi hänet tunnetaan vakavista rooleista.

Lisäksi elokuvassa on koko joukko koomisesti tyypiteltyjä sivuhahmoja, joiden edesottamukset eivät innosta tai kosketa sitäkään vähää.

Kun tiedostaa Nash Edgertonin taustan stunttien parissa, olisi elokuvalta odottanut näyttävää toimintaa, mutta edes se puoli ei erityisemmin vetoa.

Gringo on kirjekuori, jossa on postimerkki mutta ei osoitetta. Ilmeisesti suunta on ollut Coenin veljesten 90-luvun mustien rikoskomedioiden lähteille, mutta lopputulos ei löydä edes lähimaille.

Gringo ei jätä kylmäksi vaan haaleaksi. On surullista, että Amazon käyttää valtavia resurssejaan tuottaakseen näin kädenlämpöistä tavaraa.

J. K. SILVENNOINEN

Vuokraa Gringo Elisa Viihde Vuokraamosta

Muita Amazonin tuottamia elokuva Elisa Viihde Vuokraamossa:

The Salesman

Paterson

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone