Arvostelussa Hiljainen paikka osa 2: ”Pelaa samoilla korteilla kuin edeltäjänsä mutta paremmin.”

Hiljainen paikka osa 2. Ohjaus: John Krasinski. Pääosissa: Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Cillian Murphy, Djimon Hounsou. 97 min.

John Krasinskin scifiä, trilleriä ja kauhua yhdistellyt Hiljainen paikka (2018) keräsi vuonna 2018 hyvät lipputulot sekä kehut kriitikoilta. Yllätysmenestyksen taustalla oli yksinkertainen mutta hyvin toteutettu idea, jossa jännitys luotiin hiljaisuuden ja osittain kuuron hahmon näkökulman avulla. Tuossa maailmassa pienikin rasahdus ilmensi vaaraa ja viittomakieli antoi etulyöntiaseman.

Jatko-osassa budjetti on muhkeampi mutta perusidea ja pienimuotoisuus ovat säilyneet. Tapahtumapaikkoja ja keskeisiä näyttelijöitä on vain muutamia, mutta samalla Hiljainen paikka osa 2 laajentaa edeltäjänsä tapahtumia ajallisesti molempiin suuntiin.

(juttu jatkuu)

Prologi kertoo, miten postapokalyptinen tuho sai alkunsa, minkä jälkeen hypätään hetkeen, johon ensimmäinen osa päättyi. Abbottin perhe jatkaa yritystään selvitä vihamielisessä ympäristössä, jossa vaanivat pahannäköiset mutta hyväkuuloiset hirviöt. Uuden haasteen tuo uusi perheenjäsen, jonka potentiaalinen itku tuottaa jatkuvan vaaratekijän.

Hiljainen paikka osa 2 pelaa samoilla korteilla kuin edeltäjänsä – ja kenties jopa paremmin. Mutta kun uhan syyt ovat katsojalle tuttuja, katoaa iso osa sen yllätyksellisyydestä. Mysteerin puuttuessa arvoituksellinen tieteiskauhu muuntuu toiminnalliseksi trilleriksi, jossa hirviöiden sijaan entistä suuremman uhan muodostavat omat lajikumppanit.

J. K. Silvennoinen

Hiljainen paikka osa 2 Elisa Viihteen vuokraamossa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone