Arvostelussa Birds of Pray: ”Suicide Squadin spin-off on parempaa viihdettä kuin edeltäjänsä.”

Suicide Squadin spin-off Birds of Pray on parempaa viihdettä kuin edeltäjänsä

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn. Ohjaus: Cathy Yan. 109 min. K16. 2020.

DC Comicsin superrikollisista koottu Suicide Squad (2016) oli karu pettymys ja kärsi mm. huonosta käsikirjoituksesta ja sekavasta jälkituotannosta. Sen harvoja valonpilkahduksia oli Margot Robbien esittämä Harley Quinn, joten uuden yrityksen rakentaminen hänen ympärilleen on hyvä lähtökohta.

Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, tuttavien kesken Birds of Prey, antaa alkutahdit DC Comicsin naispuolisiin supersankareihin ja -roistoihin keskittyvälle jatkumolle. Siinä Jokerista jälleen kerran eronnut Harley Quinn jahtaa timanttia ja kokoaa siinä sivussa jengin Gothamin eksentrisistä naisista.

Suicide Squadin teennäisestä jäyhyydestä on siirrytty kohti Deadpoolin (2016) tunnelmaa yhdistämällä väkivaltaan huumoria ja Harleyn epäluotettava ja itseironinen kertojaääni. Suhteellisen yhdentekevä juoni toimii pelkkänä kehikkona energisille toiminnalle ja sukkelalle sanailulle.

Birds of Prey on edeltäjäänsä parempi elokuva, jonka lähes ilman supervoimia toimivat naiset ja heidän vastustajansa Black Mask (Ewan McGregor) ovat virkistävän inhimillisiä, joskin karrikoituja, antisankareita Hollywoodin digitaalisten tehostetykitysten keskellä.

J. K. Silvennoinen

Vuokraa elokuva Elisa Viihteestä

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone