Arvostelu Diva of Finland: ”Nuorisolle suunnattu draamakomedia kuvaa todentuntuisesti teinien välisiä sosiaalisia hierarkioita, ulkoisia paineita ja haaveita.”

divaoffinland_stills_withgrade_2019_08_13_1_5d6fa0af718ac

Tyttöjen välisestä ystävyydestä

Epätasaisella nuortenelokuvalla on myös vahvuutensa.

Diva of Finland. Ohjaus: Maria Veijalainen. Pääosissa Suvi-Tuuli Teerinkoski, Linda Manelius. 91 min. K12.

Maria Veijalaisen ensimmäinen pitkä elokuva Diva of Finland sijoittuu Pudasjärvelle ja keskittyy abivuottaan viettävän Hennan (Suvi-Tuuli Teerinkoski) Vantaalta muuttavan Siljan (Linda Manelius) suhteen kehitykseen.

Aikuisuutta ja itsenäistymistä hapuilevien nuorten naisten välit aaltoilevat Hennan kilpailuhenkisyyden ja mustasukkaisuuden vuoksi, jotka lopulta sokaisevat hänet niin vertauskuvallisesti kuin kirjaimellisesti.

Nuorisolle suunnattu draamakomedia kuvaa melko todentuntuisesti teinien välisiä sosiaalisia hierarkioita, ulkoisia paineita ja haaveita. Tässä auttavat etenkin nuoret uudet kasvot ja näyttelijöiden uskottava murre.

Dialogi ja juoni hapuilevat keinotekoisen komedian ja realismin välillä, joista jälkimmäinen särkyy viimeistään lopun kömpelössä Idols-parodiassa.

Hauskimpia ovat kohtaukset, joissa nuorten unelmia ja tavoitteita latistavat aikuiset tavailevat jonkinlaista paikallista versiota Janten laista.

J. K. Silvennoinen

Vuokraa Elokuva Elisa Viihde Vuokraamosta

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone