Arviossa Star Wars The Last Jedi

Star Wars: The Last Jedi. O: Rian Johnson. PO: Daisy Ridley, Mark Hamill, Carrie Fisher, John Boyega. 152 min. K12.

Star Wars: The Last Jedi on oivaa jatkoa hyvälle, joskin ylihehkutetulle Star Wars: The Force Awakensille (2015), joka oli ensimmäinen Tähtien sota -elokuva sen jälkeen, kun George Lucas myi luomansa universumin vielä itseäänkin rikkaammalle Disney Companylle.

Vaikuttaa siltä, että The Force Awakensin saamaa kritiikkiä alkuperäisen trilogian liiallisesta kopioimisesta ja fanien miellyttämisestä on kuunneltu. Muutamat viittaukset menneeseen onnistuvat jopa yllättämään ja hauskuuttamaan tavalla, joka ei latistu postmoderniksi ironiaksi.

Myös yksittäisten kohtausten toteutuksessa, kuten suola-aavikolle sijoittuvassa visuaalisesti kauniissa jaksossa ja äänettömyyttä hyödyntävässä taistelussa, The Last Jedi kohoaa edeltäjänsä yläpuolelle.

Star Wars -mytologia on käsikirjoitukselle sekä rikkaus että rasite. The Last Jedi ottaa lupaavia askelia sen uudelleen tulkinnassa, mutta tuntuu kuin rohkeus suuremman harppauksen ottamiseen loppuisi vielä kesken.

J.K. Silvennoinen

Vuokraa The Last Jedi -elokuva Elisa Viihteestä.

Lue myös: Tiesitkö näitä The Last Jedistä?

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

5 kommenttia

  1. Olipa taas arviointi. Mielestäni kökköä oli alun poen höpötys general huxin kanssa, josta tehtiin pelle. Kapinallisten pakokuvaus oli aika kökköä ja kapinallisarmeija naurettavan pieneksi kutistunut kun ajattelee imperiumin voittanutta joukkoa. Snoke meni helposti ja hyvä hahmo liian nopeasti. Luke taas hahmona pettymys ja kun vielä katosi lopussa niin taas meni hyvä hahmo kankkulaan. Leian rooli ei ollut kummoinen ja ei ole enää näyttelijä elossa joten näyttää huonolta. Itselleni suurin pettymys star wars elokuvista, vaikka elokuva hyvältä muuten näyttikin.

  2. Onpa muuten köykäisin arvio, jonka olen aikoihin lukenut.

  3. Mukavan tiivis selvitys tutusta aiheesta. Viittaukset tehty tosiaan hyvällä maulla.

  4. Mistä sitä tietää kuoliko Luke? 🤔 Tai edes Snoke. Johan sitä on kloonauksella leikitelty Star Warsissa vaikka kuinka. We’ll see, we’ll see..

Kommentit suljettu.