Arvio: ”Itse Ilkimys 3 on täynnä vauhdikasta kohellusta ja sivujuonia”

itse ilkimys 3 1

Itse ilkimys 3 (dub). Ohjaus: Pierre Coffin, Kyle Balda. Rooleissa: Ville Haapasalo, Katja Aakkula, Kristiina Brask, Carl-Christian Rundman, Juha Varis. 96 min. K7.

Universalin ja Illumination Entertainmentin Itse ilkimys (2010) tarjosi tervetulleen ja taloudellisesti menestyneen vaihtoehdon Disneyn ja Pixarin hallitsemalle koko perheen animaatioiden kentälle. Tänä kesänä alkaa kuitenkin tuntua siltä, ettei haaste ole enää laadullisesti kummoinen.

Konnasta rikollisia jahtaavaksi agentiksi muuntautunut Gru (Ville Haapasalo) saa vaimonsa Lucyn kanssa potkut pieleen menneen takaa-ajon seurauksena. Työttömyys suistaa uusperheen talouden vaikeuksiin. Lisää hankaluuksia on luvassa, kun Grulle selviää, että hänellä on rikollisurasta haaveileva heikkolahjainen mutta rikas kaksoisveli.

Itse Ilkimys 3 on täynnä vauhdikasta kohellusta ja sivujuonia. Se sivuaa veljessuhteen rakentumisen ohella muun muassa vanhemmuuden haasteita ja lapsuuden viattomuutta mutta ei syvenny niistä mihinkään.

Oman spinn-offin vuonna 2015 saaneet kätyrit vastaavat jälleen miimisestä komiikasta, mutta Balthazar Brattin superrikollishahmon tuoma huumori on suunnattu aikuisille. 1980-luvulle jämähtänyt takatukka tihkuu kasarihenkeä mutta jäänee 2000-luvulla syntyneille etäiseksi touhottajaksi.

Katso Itse Ilkimys 3 -leffa Elisa Viihteen Vuokraamosta.

Kuvahaun tulos haulle elisa viihde rakkautta ja anarkiaa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone