Antti Hautalehdosta tuli ”Porvoon Vares” – fanit käyvät dekkarien tapahtumapaikoilla

Dekkaristi Christian Rönnbacka julkaisi juuri viidennen Antti Hautalehto –romaaninsa Kaikki mikä kiiltää. Häntä lämmittää ajatus, että Hautalehdosta on tullut – tai ainakin tulossa ”Porvoon oma Jussi Vares”.

Suomen eturivin dekkaristeihin lukeutuvan Rönnbackan kirjojen tapahtumat sijoittuvat pitkälti Porvoon maisemiin.

Ensi vuonna Solar Films kuvaa elokuvan, joka perustuu Rönnbackan teokseen Operaatio troijalainen.

Uusimaa-lehti kertoi viime viikolla, että Porvoon kaupunki neuvottelee parhaillaan yhteistyöstä elokuvayhtiön kanssa.

”Porvoon kaupunki on innolla mukana ja he ovat panostaneet rahallisesti elokuvaan. Kaupunki on tajunnut saman asian, jota olen itsekin hakenut. Olen yrittänyt saada kirjoissani esille Porvoon kivoja paikkoja”, Rönnbacka kertoo Mesta.netille.

Dekkaristi kehuu Porvoon ergonomiaa loistavaksi.

”Siellä on kaikki elementit yhdellä neliökilometrillä. On upea jokivarsi liitereineen, vanha kaupunki ja maaseutua. Lisäksi Markus Selinin sanoin saatanan ruma poliisiasema, joka on erittäin tärkeä kirjojen kannalta.”

”En ymmärrä, miten Porvoo oli ”vapaana” tapahtumapaikaksi aloittaessani kirjoittamaan, koska se on visuaalisen kirjoittajan unelmapaikka. Mielestäni on hirveän tärkeää, millaiseen alustaan kirjan tarinan laittaa”, Rönnbacka summaa.

Monet Antti Hautalehto –fanit ovat ottaneet Porvoon omakseen ja vierailleet dekkarien tapahtumapaikoilla.

Rönnbacka kertoo, että myös Sipoossa sijaitsevat Kalkkiranta ja Rakennus 31 –kirjasta tuttu entinen mielisairaalarakennus Nikkilässä ovat dekkarifanien suosimia vierailukohteita.

Elokuvan lisäksi Antti Hautalehto saa lokakuussa oman korusarjan. Järvenpääläisen Kultasepän suunnittelemat ja valmistamat korut ovat hopeisia.

”Ne ovat ensimmäiset Hautalehto-tuotteet. Minusta on erittäin siistiä, että Antti saa oman korusarjan. On ollut hienoa seurata kuinka kultaseppä Päivi Hakkarainen löysi Antin hahmosta oman visionsa ja siirsi koruihin ihan mahtavalla tavalla.

Kaikki mikä kiiltää on saatavissa ennakkoon e-kirjana Elisa Kirjasta.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone