Annette fanittaa Downshiftaajia – oma talo päätyi yllättäen sarjan kuvauspaikaksi

Sipoolainen Annette Broman antoi Hindsbyn kylässä sijaitsevan kotitalonsa Downshiftaajien kolmannen kauden pääkuvauspaikaksi. 1980-luvun lopulla rakennettu omakotitalo esiintyy kolmoskaudella Tommin (Jussi Vatanen) lapsuudenkotina kuviitteellisessa Hankalammen kunnassa Keski-Suomessa.

”Kuvauspaikkajärjestäjä tuli viime kesänä kysymään, että sopisiko tänne tulla kuvaamaan tv-sarjaa. Paikka oli heidän mielestään juuri sopiva. He olivat etsineet kaksikerroksista 80-luvun omakotitaloa, jonka ympärillä on metsää ja peltoa. Talo oli myös sisäpuolelta toivotunlainen”, Broman kertoi sarjan kuvausten lomassa.

Kun Bromanilta kysyttiin asiaa, hän luuli aluksi, että kyseessä on jokinlainen pila. Asian paljastuessa todeksi, hän innostui. Hän sai pari päivää mietintäaikaa, mutta päätöstä ei tarvinnut pantata jo senkään takia, että hän tunnustautuu sarjan faniksi.

”Tämä on niin ainutkertainen kokemus, että lähdin todella mielelläni mukaan.”

Talo oli kuvausryhmän käytössä kaksi viikkoa, jonka ajan Broman asui tyttärensä luona. Kuvausten jälkeen lavasteet purettiin, talo siivottiin ja kalustetaan laitettiin alkuperäisille paikoilleen.

Annette Broman oli katsomassa joulukohtauksen kuvauksia viime lokakuussa.

Talossa kuvattiin myls jouluateriakohtaus, jota varten olohuoneeseen tuotiin joulukuusi ja pöytään katettiin jouluherkkuja.

Broman toteaa, että hänen kotinsa lavastettiin täysin uusiksi. Ulko-oveenkin on vaihdettin Kuusela-nimikyltti. Osa huonekaluista ja tavaroista kasattiin yläkerran huoneisiin.

”Tällainen myllerrys tuntuu vähän hassulta, mutta ei se haittaa. Tämä on hyvä kokemus ja olen tyytyväinen.”

Downshiftaajien Kolmas kausi julkaistiin Elisa Viihde Aitiossa kesäkuun 25. päivä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone