Anna-Leena Härkönen yllättyi kuullessaan, että Häräntappoaseesta tehdään uusi tv-sarja: ”Odotan suurella mielenkiinnolla tulevaa”

Anna-Leena Härkösen vuonna 1984 julkaistun esikoisteoksesta Häräntappoase tehdään nykyaikaan sijoittuva tv-sarja. Nuorten näyttelijöiden tähdittämän sarjan kuvaukset alkavat heinäkuussa 2020 Tampereen seudulla, ja sarja saa ensi-iltansa Elisa Viihde Aitiossa keväällä 2021.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Oskari Sipola sekä Oona Haapaniemi. Klassikkoteoksen uuden toteutuksen ohjaa aiemmin mainoksia, lyhytelokuvia ja musiikkivideoita ohjannut Petra Lumioksa

Anna-Leena Härköseen oltiin yhteydessä heti kun uuden sarjan konsepti alkoi olla selvillä. J. H. Erkon palkinnon vuoden 1984 parhaasta esikoiskirjasta saanut kirjailija hämmästyi yhteydenotosta.

Yllätyin kuullessani, että esikoisromaanistani suunnitellaan sarjaa. Kirjan ilmestymisestä on yli 30 vuotta, ja siitä oli tehty tv-sarja jo 90-luvulla. Alkuun epäröin, mutta kun minut on pienin askelin totutettu muutoksiin, olen innoissani. Häräntappoaseesta on mahdollista tehdä uusi, raikas versio, jossa perusasetelma on kuitenkin sama kuin alkuperäisteoksessa: kahden nuoren ihmisen rakkaus ja itsensä etsiminen tässä maailmassa. Olen otettu siitä, että romaanini saa vielä nykyäänkin tekijät innostumaan ja odotan suurella mielenkiinnolla tulevaa, Anna-Leena Härkönen kertoo.

Härkösen 17-vuotiaana kirjoittama Häräntappoase-romaani kertoo kaupunkilaispoika Allusta, joka lähtee heinätöihin sukulaisensa luo pieneen maaseutukylään. Kirjasta julkaistiin vuonna 1989 elokuva ja tv-sarja, jossa pääosia näyttelivät Santeri Kinnunen ja Outi Alanen.

Uuden Häräntappoase-sarjan tähtinä nähdään 16‒19-vuotiaita näyttelijöitä, jotka valittiin mukaan lähes kahdensadan hakijan joukosta. Nuoria näyttelijöitä Rebekka Baer, Elsa Brotherus, Carola Hakola, Ofelia Hanttu, Romeo Lahti, Noa Lange, Sulo Laukkanen ja Tuure Taskinen.

Lue alta Anna-Leena Härkösen kesäkuulumiset.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone