Anna-Leena Härkönen rentoutuu kirjan parissa Downshiftaajien kuvaustauolla – uusi romaani työn alla

anna-leena härkönen 19

Kirjalija ja näyttelijä Anna-Leena Härkönen on mukana Downshiftaajien kolmannella kaudella tutussa Marja-Liisan roolissaan. Mesta.netin kirjasivusto tapasi Härkösen sarjan kuvauksissa Sipoossa.

Suositun draamakomedian kolmannella kaudella päähenkilö Tommi (Jussi Vatanen) saa yllättävän työtarjouksen kotiseudultaan Hankalammelta. Hän muuttaa maalle puolisonsa Satun (Inka Kuustonen) ja lapsensa kanssa.

Anna-Leena Härkönen kehuu vuolaasti sarjan käsikirjoitusta.

”Maalle muuton myötä sarjassa mennään ihan eri maailmaan. On ihana näytellä hyvää dialogia, kun ei tarvitse muutella pilkkuakaan. Jos on hyvä dialogi ja tarina, rooli on jo tavallaan siinä. Sitä ei tarvitse ruveta kehittelemään”, hän toteaa.

Härkösen uusin romaani Kenraalikirjoitus ilmestyi kesäkuussa, ja uusi kirja on työn alla. Kirjoitusurakka on menossa luvussa kaksi, eikä Härkönen tapansa halua kertoa keskeneräisistä kirjoitusprojekteistaan.

”Olen taikauskoinen. Enkä halua huudella kirjoistani etukäteen, koska saatan kyllästyä sen aiheeseen. Vain mieheni ja kaksi ystävääni tietää.”

Härkönen nousi kirjallisuuden elittiin jo teini-ikäisenä romaanillaan Häräntappoase. Hänet tunnetaan myös näytteljänä muun muassa elokuvista Tyttö sinä olet tähti, Kuutamolla sekä tv-sarjoista Helppo elämä ja Metsolat.

Erilaiset työt on hänen mukaan helppo yhdistää.

”En jätä kirjoittamista kokonaan pois, jos kuvauksia on kahtena kolmena päivänä viikossa. Mutta jos päivän aikana kuvataan kymmenen kohtausta, niin tekstien opetteluun menee monta päivää.”

Härkösen uusin romaani Kenraalikirjoitus ilmestyi kesäkuussa, ja uusi kirja on työn alla. Kirjoitusurakka on menossa luvussa kaksi, eikä Härkönen tavalleen uskollisena halua paljastaa kirjan aihetta.

”Olen taikauskoinen. En halua huudella aiheesta, koska silloin saatan kyllästyä siihen Kerron tulevista kirjoistani vain miehelleni ja parille ystävälle.”

”Olen kirjoittanut tammikuusta lähtien uutta romaania. Kenraaliharjoitus valmistui monta kuukautta etuajassa. Kirjan lopettamistyö oli aivan aihanaa aikaa, mutta huono puoli oli se, että tipuin tyhjän päälle. Minulla ei ollut uutta aihetta, kuten yleensä. Pyörittelin pari kuukautta peukaloitani, kunnes uusi aihe alkoi rullata.”

Hän on myös intohimoinen lukija. Kirja on mukana myös kuvauksissa.

”Nyt luen Kauko Röyhkän Marjatan poikaa, joka kertoo hänen nuoruudestaan. Jos kuvausten lomassa on pari tuntia taukoa, laitan korvatulpat ja alan lukea.”

Downshiftaajien uudet jaksot tulevat katsottaviksi Elisa Viihteen Aitio-suoratoistopalveluun loppuvuodesta 2020.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone