Andrei Alén näyttelee Pohjolan laki -sarjassa perheenisää, joka ottaa oikeuden omiin käsiinsä – ”Symppasin kaveria ja ymmärsin hänen motiiveja”

Suomalaiseen lakimaailmaan sijoittuva Pohjolan laki –draamasarja tuli katsottavaksi Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun torstaina 17.12.

Sarjan päähenkilö on Lauri Tilkasen esittämä lakimies Matti Pohjola, joka on nousemassa johtajaksi Bensonin asianajotoimistossa, jossa myös hänen vaimonsa Eeva Benson (Iida-Maria Heinonen) on osakkaana. Elämä saa uuden käänteen, kun perheessä tapahtuu tragedia ja salaisuuksien verhot väistyvät.

Pohjolan laissa nähdään oikeustapauksia, joista osa perustuu tositapahtumiin.

Andrei Alén näyttelee perheenisää, jonka vaimo sairastuu syöpään, koska heidän asuinalueensa Ritarinmäen juomaveteen on päässyt haitallisia aineita läheiseltä kaatopaikalta. Perhe yrittää hakea oikeutta, mutta turhaan. Vastassa on lakimiesten armeija ja petollisia virkamiehiä.

Lopulta isä ottaa oikeuden omiin käsiinsä karuin seurauksin.

”Kun pieni ihminen on tilanteessa, jossa hän tuntee kokevansa suurta vääryyttä eikä hän löydä oikeaa apua, hän saattaa mennä roolihahmoni tavoin äärimmäisyyksiin. Symppasin esittämääni miestä ja ymmärsin hänen motiivejaan, että miksi hän toimi näin ja meni perhe edellä”, Andrei Alén kertoo sarjan ensi-illan aattona.

Alénin mukaan oikeusalin tapahtumat tuodaan esille sarjassa niin realistisina kuin mahdollista. Hän muistuttaa, että suomalainen oikeusjärjestelmä on hyvin erilainen kuin se, mitä jenkkisarjoissa on totuttu näkemään.

Juttu jatkuu…

Sarja herätti Alénin tajuamaan, miltä lakikoneisto näyttää pienen ihmisen vinkkelistä.

”Moni tietää ja uskoo olevansa oikeassa, mutta samalla ei ymmärretä koneiston monimutkaisuutta ja sitä, missä vaiheessa päätökset tulevat ja mihin ne perustuvat. Monen on vaikeata ymmärtää, että miten oikeusjärjestelmässä päädytään erilaisiin ratkaisuihin”, Alén pohtii.

Alénilla on takanaan erikoinen vuosi. Viimeiset 15 vuotta Englannnissa asunut näyttelijä muutti keväällä perheensä kanssa Helsinkiin. Paluumuutto on tuonut mukanaan positiivisia asioita.

”Suomen loistavuus perustuu mukaviin ihmisiin ja yhteisöllisyyteen. Lontoo on eräänlainen sekasikiökoktaili, joka on omalla tavallaan mielenkiintoinen. Suomessa kaikki tuntuu jurtuneemmalta ja sitä kautta täällä on mukavampi elää.”

juttu jatkuu…

Alén on huomannut, että Suomessa tehdään nyt korkealaatuisempia elokuvia ja tv-sarjoja kuin koskaan aiemmin.

”Suunta on loistava. Olin mukana Huone 301 -sarjassa, joka kilpaili Cannesissa ja myytiin juuri ensimmäisenä suomalaisssarjana BBC:lle. Se on todella kova saavutus”, Alén iloitsee.

Lopuksi on kysyttävä, että löytyykö häneltä jouluperinteitä, joista hän ei haluaisi luopua? Vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä:

”Lumiukko ja Yksin kotona ovat ehdottomat jutut. Ilman niitä ei tule joulua.”

Suomalaiseen lakimaailmaan sijoittuva Pohjolan laki -draamasarja katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone