Amorphis odottaa innolla virtuaalikeikkaa – ”Hieno mahdollisuus niille, jotka eivät pääse paikalle”

Kotimaisen raskaan rockin suurnimi Amorphis päättää Under The Red Cloud -kiertueensa ainutlaatuisella tavalla Helsingin The Circukseen lauantaina. Keikka kuvataan Nokia OZO 360-kameralla ja sen voi kokea suorana virtuaalipalvelussa  mistä päin tahansa – parhaiten virtuaalilaseilla.

Hei! Mitä Amorphikselle kuuluu juuri nyt Under The Red Cloud -kiertueen kaartuessa pääsuoralle?

Hyvää kuuluu. Pitkä kiertäminen viimeisen Under the Red Cloud -levyn tiimoilta on loppusuoralla. Tultiin viikko sitten kolmen ja puolen viikon Volbeat -kiertueelta, jossa oltiin lämppärinä, ja väleissä soitettiin omia keikkoja. Vielä pitäisi jaksaa neljä keikkaa Suomessa, jonka jälkeen aletaan treenata seuraavan levyn biisejä.

Kiertueen päättävän Helsingin The Circuksen keikan voit kokea samaan aikaan virtuaalilasien läpi missä päin tahansa maailmaan. Millainen iltama on luvassa?

Omien laskujeni mukaan keikka on numero 220 viimeisen julkaisun jälkeen, eli toki yritetään lopettaa se tyylillä. Bändi on hyvässä iskussa, ja luulisin, että aika timanttinen keikka on luvassa. Keikka tulee olemaan perus runttausta ilman sen kummempia hempeilyjä tai hengähdystaukoja. Keikan voi tosiaan katsoa Elisan tarjoaman virtuaalipalvelun kautta, ja sitä varten meillä on paikan päällä virtuaalikamera sekä erillinen miksaaja, joka keskittyy vain striimin äänenlaatuun. Onhan tämä mahtavaa, että monet joilla ei ole mahdollisuutta päästä keikalle, voivat katsoa sen näiden ihmeellisten VR-lasien läpi ja nauttia keikasta sekä tunnelmasta.

Miten suhtaudut esiintyjänä virtuaalikeikkoihin?

No tässä vedetään nyt ensimmäistä ikinä. On meillä joskus ollut 360 iPad kamerastriimejä, mutta tällä kertaa on isommat kuviot, ja käsittääkseni virtuaalilasit tekevät siitä huomattavasti paremman kokemuksen. Ties vaikka tässä olisi formaatti tulevaisuutta varten ihmisille, jotka eivät muutoin pääse paikalle.

Sosiaalinen media on tärkeässä roolissa nykypäivän musiikkielämässä.
Miten Amorphiksessa sometetaan? Kuinka somevastuu jakautuu ja paljonko se työllistää teitä?

Kyllähän some on varmaan tärkein markkinointikanava meille. Eikä se pääsääntöisesti edes maksa mitään. Lähes kaikki informaatio kulkee sitä kautta ja sitä kautta voi myös ylläpitää kommunikaatiota faneihin päin sekä lukea kritiikkiä keikoista ja biiseistä. Myös se on hienoa, että voi jakaa reissu- ja keikkakuvia suuntaan ja toiseen. Bändiläiset yrittävät ylläpitää somepäivittelyä reissuilla, mutta on meillä myös henkilö, joka julkaisee kaikki viralliset tiedotteet. Myös levy-yhtiön tiedottajilla on tunnukset esimerkiksi meidän Facebook -tiliin. Joskus tiedotteet kohdistetaan tiettyyn maahan tai osavaltioon, ettei seuraajille tule turhia tiedotteita ja sitä kautta someähkyä. Periaatteessa meillä on kaikki somealustat käytössä, joihinkin ei aina vaan riitä materiaalia. Pakko tunnustaa, että esimerkiksi Snapchat on aika vähäisellä käytöllä ainakin tällä hetkellä.

Entä miten bändin taival jatkuu tästä?

Viikon päästä alamme treenata uutta materiaalia. Marraskuussa alkavat levyn äänitykset, ja julkaisu ajoittuu loppukeväälle 2018. Paljon töitä edessä, mutta hoidetaan nyt edellinen kiertue kuitenkin loppuun kunnialla!

Keikkaa voi seurata  osoitteessa amorphis360.com virtuaalilasien avulla. Livelähetys tapahtuu suoraan The Circuksen lavalta Nokia OZO 360-kameralla, joten voit kokea keikan samaan aikaan VR-lasien kautta. Lisäksi keikka näytetään 2D:nä Elisa Kulman isolla screenillä. (Elisa Kulma, Aleksanterinkatu 19, Helsinki)

Kuva: Ville Juurikkala

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone