Amerikkalaistähdet kuvaavat uutta tv-sarjaa Keuruulla – ”sarja on kuvaus oman aikamme Suomesta”

Processed with VSCO with c8 preset

Elisa Viihteen uuden alkuperäissarjan Kalifornian kommando kuvaukset alkavat 23.7.2019 Keuruulla. Kymmenosainen komediasarja saa ensi-iltansa Elisa Viihteen Aitiossa alkuvuonna 2020.

Kymmenosaisen komediasarjan päärooleissa nähdään amerikkalaistähdet Kian Lawley (kuvassa yllä) ja Katherine C. Hughes.

Lawley tunnetaan näyttelijänä ja tubettajana, jolla on yli seitsemän miljoonaa YouTube- ja Instagram-seuraajaa. Hän sai Emmy-ehdokkuuden Zac & Mia -sarjan pääosasta.

Katherine C. Hughes puolestaan on näytellyt mm. My Dead Ex –, Kingdom- ja Blue Bloods -sarjoissa.

Processed with VSCO with c1 preset
Katherine C. Hughes.

Mukana on myös tunnettuja suomalaisnäyttelijöitä, kuten Johannes Holopainen, Fanni Noroila ja Tommi Korpela.

Kalifornian kommando (Perfect Commando) -sarjan ohjaa muun muassa Big Game -elokuvasta muistettu Jalmari Helander. Pääkäsikirjoittajana toimii Mikko Pöllä. 

”Kun sain käsikirjoituksen luettavaksi, päätin hypätä välittömästi kyytiin. Sarjan mainio idea sekä komedian ja draaman toimiva yhdistelmä teki vaikutuksen. On hienoa päästä tekemään sarjaa näin hyvällä roolituksella”, ohjaaja Jalmari Helander kertoo.

Kalifornian kommando on suoraviivainen komedia hedonismin ja yhteisen hyvän iloisen kivuliaasta yhteentörmäyksestä, kun kaksi huolettomaan elämään tottunutta kalifornialaisnuorta repäistään mahdollisimman kauaksi mukavuusalueeltaan.

Kaliforniassa kasvaneen Vantaa ”Van” Hamiltonin unelmaloma äitinsä kotimaassa Suomessa muuttuu painajaiseksi heti rajalla, kun hänet lyödään käsirautoihin. Pian Vanille kerrotaan, että hänellä on asevelvollisuus suorittamatta, ja että edessä on vuosi majuri Miettisen itsevaltiaan lailla johtamissa erikoisjoukoissa. Vanin mukana Suomeen saapunut tyttöystävä Rachel puolestaan tutustuu Helsingissä Vanin serkkuun ja tämän vaihtoehto-rap-yhtyeeseen. Poliittisesti valveutuneen Rachelin on vaikea ymmärtää räppäreiden yhteiskuntakriittistä elämänfilosofiaa. Miksi kukaan haluaisi kääntää selkänsä täydelliselle hyvinvointiyhteiskunnalle?

Komediasarjan tuottavat Elisa Viihteelle Fire Monkey -yhtiö, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa Red Arrow Studios International. Sarja on tuotettu yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

”Halusimme tehdä modernin komedian, joka olisi nuorekas, kansainvälinen ja särmikäs. Vaikka päähenkilöt ovat amerikkalaisia, sarja on myös kuvaus oman aikamme Suomesta. Sen komedia syntyy yksilön ja yhteisön etujen törmäämisestä toisiinsa. Siinä lentää sirpaleita suuntaan jos toiseenkin”, Fire Monkey -yhtiön Roope Lehtinen summaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone