Amerikkalainen scifi-komedia Future Man rantautui Suomeen – tästä on kyse

Amerikkalainen tieteistoimintakomediasarja Future Man sai perjantaina Suomen ensi-iltansa Elisa Viihteen Aitio -palvelussa.

Hulu-alkuperäissarjan pääosaa esittää Nälkäpeli-elokuvasarjassa läpimurtonsa tehnyt Josh Hutcherson.

Hänen esittämä Josh Futturman asuu vanhempien nurkissa ja työskentelee tutkimuslaboratorion siivoojana. Jatkuva paikkojen jynssääminen kyllästyttää häntä ja hän hakee jännitystä elämään videopeleistä. 23-vuotiaan mies on läpeensä peliriippuvainen. Hänen koko identiteettinsä on rakentunut videopelimaailman ympärille.

Hän pelaa jopa työaikana voittamattomana pidettyä Biotic Wars -peliä. Eräänä päivänä hän voittaa pelin. Yllättäen hän saa vieraakseen pelin päähahmot Tigerin (Eliza Coupe) ja Wolfin (Derek Wolf).

Digitaalisista videopelihahmoista lihallisiksi olennoiksi muuntautuneet muukalaiset tuovat mukanaan karun viestin: ihmiskuntaa uhkaa hyökkäys ja Josh on ainoa, joka voi pelastaa maailman-

Future Man käynnistyy vauhdikkaasti ja koukuttavasti. Avausjakson perusteella odotettavissa on härskiä huumoria ja vauhdikasta scifi-toimintaa. Pelimaailmalla on tärkeä rooli hybridissä.

Aikamatkailuun sukeltava Future Man on eräänlainen kunnianosoitus 80-luvun menestyelokuvalle Paluu tulevaisuuteen.

Juttu jatkuu kuvan alla.

future man 1

Future Man julkaistiin Hulun alkuperäissarjana marraskuussa 2017.

Sarja  on saanut suopeahkon vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltä. Esimerkiksi Rotten Tomatoes -sivuston kävijät ovat antaneen Future Manille keskiarvosanan 81/100 %.

Sarjaa kohtasi suuri tragedia, kun keskeisessä roolissa oleva näyttelijä Glenne Headly menehtyi äkillisesti keuhkoveritulppaan kesken kuvausten. Hän ehti kuvata viisi jaksoa 13 suunnitellun sijaan. Hänen osuutensa päätettiin jättää sarjaan ja käsikirjoitukseen tehtiin muutoksia.

Future Manin tarina ei pääty ensimmäiseen kauteen, sillä Hulu ilmoitti jo viime tammikuussa, että toisen kauden tuotanto on käynnissä.

Kolme ensimmäistä jaksoa on katsottavissa Elisa Viihteessä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone