Alkavalla Formula 1 -kaudella on mahdollisuus rikkoa useita kaikkien aikojen ennätyksiä – myös Kimillä saumoja ennätykseen

Formula1.com on listannut kahdeksan formulamaailman ennätystä, jotka ovat vaarassa rikkoutua alkavan kauden kuluessa. Useampi vaaravyöhykkeessä olevista ennätyksistä on Michael Schumacherin saavutuksia ja uhkaajana useassa tapauksessa Lewis Hamilton.

Eniten voittoja

Tällä hetkellä Schumi on kärkipaikalla 91 voitolla – Hamiltonilla on matkaa kärkeen seitsemän voiton verran. Tosin Schumi saavutti määrän 238 kisan aikana, Hamilton ylittää alkavalla kaudella jo 250 kisan rajan.

Peräkkäiset valmistajien maailmanmestaruudet

Mercedes tavoittelee seitsemättä perättäistä valmistajien maailmanmestaruutta. Ferrarilla on kuusi kappaletta putkeen.

Nuorin maailmanmestari

Ferrarin Charles Leclerc tai Red Bullin Max Verstappen voivat ottaa tittelin itselleen. Sebastian Vettel oli voittaessaan mestaruuden vuonna 2010 ”jo” 23-vuotias, Charles ja Max 22-vuotiaita.

Eniten kisoja pisteille ajanut kuljettaja

Michael Schumacher saapui maaliin pisteille peräti 221 kertaa vuosina 1992-2008. Lewis Hamilton ja Kimi Raikkonen ovat vain kahdeksan pistettä ennätyksestä.

Perättäisistä pisteille ajetuista kisoista Hamiltonilla on kasassa 33 kisan putki.

Eniten kisastartteja

Rubens Barrichello on listakärkenä eniten kisastartteja ajaneena kuskina, 322 starttia. Kimillä on 312 kisaa eli hänellä on mahdollisuus rikkoa ennätys jo alkavan kauden aikana.

Eniten paalupaikkoja samalla kilparadalla

Jos Hamilton ajaa paalulle Australiassa, kyseessä olisi miehen yhdeksäs paalu Australiassa.

Eniten alusta loppuun johdettuja kilpailuja

Ayrton Senna teki tempun 19 kertaa. Myös Hamilton on johtanut lähdöstä maaliin 19 kertaa eli Hamiltonilla on hyvät mahdollisuudet siirtyä kauden aikana listakärkeen.

Eniten palkintopallisijoituksia

Schumacher 155 pallipaikkaa – Hamilton 151.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone