AlfaTV ohitti Subin katsojamäärissä heinäkuussa: ”Katsojamäärämme tulevat nousemaan vielä reippaasti”

AlfaTV oli heinäkuussa Suomen viidenneksi katsotuin kanava Ylen kanavien, MTV3:n ja Nelosen jälkeen. Kaupallisten kanavien vertailussa AlfaTV sijoittui kolmanneksi.

Alfa TV:n tiedotteessa kerrotut katsojatilastot perustuvat verkko-operaattori Digitan ilmoittamiin reaaliaikaisiin katsojamääriin, jotka saadaan lähes 500 000 televisiosta.

Vertailu tehtiin viikolla 31 ja lähteenä käytettiin Finnpanelin ja Digitan ilmoittamia lukuja. Katseluosuutta nosti lauantaina esitetty Jukka Kuoppamäen taiteilijajuhlakonsertti.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalin aikana heinäkuussa AlfaTV oli hetkellisesti Suomen katsotuin kanava. Sen katsojaosuus nousi suoran lähetyksen aikana yli 34 prosenttiin.

”AlfaTV on kulkenut rohkeasti vastavirtaan ja se on kannattanut. Katseluosuus on noussut useita prosenttiyksiköitä kevään ja kesän aikana. Kun muut televisiokanavat suuntaavat ohjelmistonsa alle 40-vuotiaille kaupunkilaisille, AlfaTV painottaa ohjelmissaan maakuntien ja yli 40-vuotiaiden näkökulmaa, kertoo kanavan operatiivinen johtaja Jarmo Kalliola.

Suomessa AlfaTV:n peitto on lähes 100 prosenttia. Tällä hetkellä kanava näkyy antenniverkossa kanavapaikalla 15, mutta yleisen edun kanavana AlfaTV tulee saamaan etusijan kanavanumeroinnissa.

”Aiomme hakea yksinumeroista kanavanumeroa ja sen seurauksena katsojamäärämme tulevat nousemaan vielä reippaasti nykyisestä, Kalliola sanoo.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Kaiken hömpän ja yle-puuhastelun keskellä virkistävä poikkeus tämä alfa. Todella hyvin tehtyjä haastatteluita ja keskusteluohjelmia median valtavirtaa haastaen. Dokumentteja saisi tulla enemmän.

  2. Melko synkkä suuntaus. Muiden kanavien tarjonta on niin huonoa, että lahkon tv-kanava kerää katsojia.

Kommentit suljettu.