Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas ylitti puolen miljoonan katsojan rajan

tuntematon sotilas

Tuntematon sotilas -elokuva keräsi teattereihin isänpäiväviikonlopun aikana 85 975 katsojaa. Sunnuntai-iltaan mennessä elokuva on saanut 521 076 katsojaa elokuvateattereissa.

Tuntematon sotilas on ollut ohjelmistossa 17 päivää. Ennakkonäytöksissä elokuvan näki 48 438 katsojaa.

jatkuu…

 

 

 

 

 

 

Elokuvassa näyttelevä Paula Vesala on luonnollisesti otettu suosiosta

”Elokuvaa oli tekemässä todella suuri työryhmä avustajineen kaikkineen ja elokuvan saattaminen valkokankaalle oli massiivinen ponnistus. Tuntuu parhaalta, että siitä on tällä tavoin tullut yhteinen jaettu kokemus jo yli puolen miljoonan katsojan kanssa. Joka päivä useampi ihminen pysäyttää milloin missäkin ja haluaa puhua katsomiskokemuksestaan tai omien isovanhempiensa kohtaloista. En ole ikinä kokenut vastaavaa”, hän sanoo.

Tuntematon sotilas -elokuva saa elokuvateatterilevityksen myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Ruotsissa elokuvan ensi-ilta on 6.12.

Elokuvan taustoista kertova Kohti Tuntematonta on dokumenttielokuva on julkaistu yksioikeudella Elisa Viihteessä. Eero Heinosen ohjaama dokumetti sisältää myös tunnettujen tekijöiden omia ajatuksia Suomen historian ja omien perhehistorioiden yhteennivoutumisesta.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone