A Luoti: Astetta vaikeempi

A Luoti on espoolainen räppäri jonka soolodebyytti Astetta vaikeempi on matka artistin arkeen, menneisyyteen, ajatuksiin, harrastuksiin sekä toimintatapoihin. Albumin tarinat kertovat Espoon Köklaxin, suomalaisittain Kauklahden maailmasta missä päihteet ja pikkurikollisuus ovat vahvasti läsnä. Poliisi ei ole kaveri, vasikat saavat ansionsa mukaan ja mielenterveysongelmat kukoistavat. Underground- räppiähän tämä ja kohtalaisen toimivaa sellaista. A Luoti pitää espoolaisen Olari- rapin lippua korkealla jota voimistaa entisestään myös viime vuonna perustettu Olari 21 Musiikki– niminen levy-yhtiö. Yrityksen listoilla on tällä hetkellä vain kolme artistia mutta suunta on tottakai ylöspäin. Tämän levyn jakelijana toimii Playground Music.

Sanailu albumilla etenee mutkattomasti. A Luodin lyyrinen ulosanti on sulavaa eikä pahempia ohilyöntejä pääse tapahtumaan. Toisinaan typerä uho, vitun jauhaminen ja naisista alatyyliin sanailu ärsyttää mutta tässä kaikessa pysytään onneksi vielä kohtuuden rajoissa. Pelkistetyt biitit ja samplet jättävät kylmäksi. Tähän toivoisi jatkossa hieman monipuolisuutta. Levy sisältää peräti neljätoista kappaletta. Mielestäni pieni tiivistäminen olisi ollut paikallaan. Astetta vaikeempi on paikoin hieman vaikeempaa kuunneltavaa. Toki myös helmiä mahtuu joukkoon. Köklax funk on mainio avausraita. Sitä seuraava Päänsisäistä kertoo karusti mielenterveyshoidon ongelmista. TOVS edustaa levyn kevyempää puolta ja sen myötä selviää mm. se, että Pirkka- olut ei ole suomiräppiä.

Kuten lähes aina, tälläkin rap- levyllä vierailee lukuisia artisteja. Nimet Latiksen Andy, Ville Aleksi, Sepe jne. lienevät tuttuja UG- räpin ystäville. Albumilta on julkaistu musiikkivideot kappaleista TOVS sekä Ajan mukana. Uutuuden pelimainen kansitaide toimii ja pistää miettimään haluaisikohan A Luoti kuulla musiikkiaan tulevaisuudessa pelien soundtrackeilla? Kiitokset kuvituksesta menevät Votkalle. Astetta vaikeempi on lupaava debyytti joka lataa odotuksia tulevaan. Toivottavasti kaikki ei ollut vielä tässä. Flow toimii mutkattomasti ja vaivatta. Aavistuksen tiiviimpi paketti jatkossa ja se on siinä.

Petri Kipinä

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone