90-luvun kohusarja julkaistaan Yle Areenassa – ”Mielipuolista seksiäkin sisältävästä sarjasta tehtiin eduskuntakysely”

kiimaiset poliisit

Yle Areenan Toivotut-kokonaisuudessa julkaistaan syyskuussa kolmetoista kotimaista poliisi- ja rikosohjelmaa. Mukana on muun muassa katsojien suosikkisarja Raid sekä kulttimaineen saanut Kiimaiset poliisit.

Edesmenneen Jouko Turkan ohjaama Kiimaiset poliisit -sarja sai ristiriitaisen vastaanoton ilmestyessään vuonna 1993. TV2:ssa esitetty sarja koostuu viidestä tunnin pituisesta jaksosta.

elisaviihde_abkhazia_050917_500x250

Kiimaiset poliisit saavutti nopeasti kulttimaineen. Sarjaa ei ole esitetty uusintana tekijänoikeudellisista syistä eikä julkaistu DVD- ja videotallenteina.

Mielipuolisesta ja seksiäkin sisältävästä sarjasta tehtiin jopa kirjallinen kysymys eduskunnassa, kun sen pelättiin lokaavan Suomen poliisin maineen. Kysymyksen tekivät kansanedustajat Sulo Aittoniemi ja Maunu Kohijoki.

Sarjan päähenkilöitä ovat kolme poliisia Marita (Merja Larivaara) ja Hessu Sutinen (Kai Lehtinen), sekä Maritan rakkauden kohde Oiva (Taisto Reimaluoto). Suomen lämpimässä elokuussa poliisikolmikko elää kolmiodraamaansa ja kohtaa missejä sekä tangokuninkaita, murhaajia ja kavaltajia.

Kokonaisuudessa julkaistaan myös Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää -kirjoihin perustuvat Harjunpää ja kylmä kuolema ja Harjunpää ja ahdistelija -sarjat vuosilta 1983 ja 1985 sekä Rakkauden nälkä -sarja vuodelta 2007.

Muita syyskuun Toivotut-rikosohjelmia ovat sarjat Halleluja! (1998), Poliisijuttu (1988-1989), Punahilkka (2007), Rikos aamulla (1988), Yövuoro (2005) sekä elokuvat Tappava säde (2002), Kuhmon huumaa (1989) ja Bodomin legenda (2006).

Kaikki sarjat ilmestyvät Yle Areenaan 14. syyskuuta ja ne ovat katsottavissa 12 kuukauden ajan.

Raid-jaksoja voi katsoa myös Elisa Viiheen Aitio -ohjelmakirjastosta.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Vielä kun uusitaan YLE:n YÖ TV, vai mikä se oli nimeltään, sarja jossa nainen istuu mitään sanomatta ammeessa niin elämä on täydellinen.

Kommentit suljettu.