80-luvun yhden hitin ihme palasi pinnalle TikTokin ansiosta – hetkessä satoja miljoonia latauksia: ”Kaverit vinkkasivat, että nyt tapahtuu jotain kummaa”

Amerikkalainen muusikko, tuottaja ja säveltäjä Matthew Wilder, 66, muistetaan vuoden 1984 hittikappaleestaan Break My Stride, joka nousi USA:n singlelistalla viidenneksi ja Britannian listalla vielä pykälää ylemmäksi.

Wilderin sooloura hiipui 80-luvun lopulle tultaessa ja hän siirtyi tuottajaksi ja säveltäjäksi muille artisteille. Myöhemmin hän on ollut tuottamassa muun muassa No Doubtin menestysalbumia Tracic Kindom sekä Disneyn menestyselokuvan Mulanin musiikkia.

Tammikuun alussa Wilder koki yllätyksen, kun hänen ystävänsä kertoivat törmänneensä Break My Stride -kappaleeseen sosiaalisessa mediassa. Pian Wilder alkoi saada yhteydenottoja tuntemattomilta.

”Seurasin asiaa sivusta ja en oikeastaan ajatellut sitä. Mutta sitten viestejä alkoit tulvia yhä useammin ja aloin tajuta, että ilmiö on syntymässä”, Wilder kommentoi BBC:lle.

Hän kertoo, että Break My Stridea on soitettu yli 62 miljoonaa kertaa lasten ja nuorison suosimassa TikTok -palvelussa. Lisäksi kappale on noussut Spotifyn ja Apple Musicin top-100 -listalle ympäri maailmaa. Lisäksi kappaleen musiikkivideot YouTubessa ovat nousseet täysin uusille miljoonaluvuille.

Wilder on joutunut turvautumaan levy-yhtiönsä Sonyn apuun kappaleen räjähdysmäisen suosion takia.

TikTokin suosio perustuu siihen, että sadattuhannet käyttäjät ovat tehneet lyhyitä hassutteluvideoita kappaleen tahtiin. Wilder on innoissaan, että nuori sukupolvi on löytänyt hänen vanhan tuotoksensa.

”Näillä musiikkituotoksilla on pitkä elinkaari ja ne voivat nousta pinnalle uudestaan ja saada arvostusta”, hän toteaa.

Katso kappaleen videotallenteet alta.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

Kommentit suljettu.