1980-luvun crack-epidemiasta kertova Snowfall alkaa HBO:lla – tiesitkö tätä sarjasta?

item snowfall

FX-kanavan alkuperäissarja Snowfall saa Suomen ensi-iltansa HBO Nordicilla torstaina 6.7. alkaen.

John Singletonin, Eric Amadion ja Dave Andronin luoma rikosdraama-sarja Snowfall kertoo Los Angelesia ravistelleesta crack-epidemiasta. Sarjassa seurataan väkivaltaisen murroksen keskellä eläviä kansalaisia.

Sarja sijoittuu vuoteen 1983, jolloin crack yleistyi räjähdysmäisesti. Kemiallisesti valmistettava huume aiheuttaa nopeasti voimakkaan riippuvuuden. Crackin tulo katumarkkinoille oli valtava kansallinen tragedia.

Sarjan todenperäisyys on herättänyt keskustelua. Virallisen kannan mukaan Snowfall ei perustu tositapahtumiin. Sarjan luoja John Singleton on kuitenkin todennut, että usea sarjassa nähtävä asia sijoittuu faktan ja fiktion välille.

Snowfall käsittää kuusi tunnin mittaista jaksoa. Se esitetään tuoreeltaan Yhdysvaltain tahdissa. Yhdysvalloissa sarjaa esittää FX, Suomessa HBO Nordic.

damson idris

Pääosaa, valtaa havittelevaa katudiileriä Franklin Saintia esittää englantilainen Damson Idris. Hän oli nuorena lupaava jalkapalloilija. Ammattilaisuran jäätyä haaveeksi, hän alkoi opiskella dramaturgiaa Brunelin yliopistossa Lontoossa. 26-vuotias näyttelijä on tehnyt aiemmin pienet sivuroolit muun muassa televisiosarjoissa Sairaalaelämää ja Tohtori. Snowfall on hänelle uran läpimurto.

Sarjan keskeisissä rooleissa nähdään mm. espanjalainen Sergio Peris-Mencheta ja meksikolaisen rikosliigan Lucia-tytärtä esittävä Emily Rios, joka on tuttu Breaking Bad ja The Bridge -sarjoista.

Katso traileri:

 

HBO Nordicia voi katsoa Elisa Viihteen kautta. Lue lisää.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Yhdistelmä Boyz in da hood’a ja New Jack City’ä!!!

Kommentit suljettu.